Saturday, April 4, 2009

Sekuntum Rosela Pelipur Lara

foto : Seorang bapa yg sangat peyayang dan putri kesayanganya yang telah di tinggalkan untuk selama lamanya demi agama, bangsa dan negara

Terima kasih buat anaknda embak Dewi Kartini...kerana kiriman SEKUNTUM ROSELA PELIPUR LARA, Indahnya bunga itu...ianya seperti bunga bunga yg bertaburan di dalam syurga.Di mana akan dapat di cari ganti? kenapa rosela? Satu anugerah untuk syahid yang mati berjuang dan dirinya di penjarakan di dunia sehingga hukumanan yg kejam itu telah membawa sekuntum rosela ini ke syurga (insyallah) benar... terlalu sukar untuk saya gambar betapa tabahnya seorang yang kental jiwanya mencari sesuatu untuk menegakan Islam, sanggup mati di hujung peluru.

Foto : Wajahnya yang memikat dan menawan, senyumanya di bawa hingga ke syurga


Kematianya bukan kemuncak kehidupan . Meyahut panggilan illahi dengan senyuaman yang tidak putus walau roh berpisah dari badan.Risiko para mujahid sangat tinggi dan ianya puncak perjuangan.
Tapi keyakinan telah mengatasi segalanya .Syahid itu tidak mati atau tidak berhenti dan ianya akan berlansung hingga kiamat.

Pilihan untuk syahid adalah angan semua umat Islam, tapi untuk melaksanakan bukanlah seperti satu acara lumba lari kerana pecutan orang untuk menamatkan seluruh denyut nadinya dengan sasaran syahid adalah mudah tapi kekuatan untuk pertarungan itu sukar kerana antara nikmat dunia yg jadi penghalang utama dengan kesanggupan untuk kita zuhud , sanggup berjuang demi agama dan sanggup lakukan apa sahaja serta menerima hukuman adalah halangan yang sangat besar hingga membuat umat Islam rasa tersangat sukar serta sering mundur.

Ramai yang tersungkur hanya kerana tersepak batu dunia sahaja dan rasa ngilu di kakinya membuat dia bosan dan muak dengan laungan berjuang kejalan Allah , lagi senang mati kerana makan atau kerana harta.

Di manakah tempatmu rosella ? sudah tamatkah perjuanganmu? tidak! insayallah akan banyak lagi rosella itu buat wangian di syurga.
Foto : Kematian bukanlah kemuncak kehidupan,

No comments:

Post a Comment